Dessa böcker har våra lärare läst högt i klassen hittills:

5C

 Raben & Sjögren förlag

  Vi har läst en bok som heter” Drakskeppet”. Den handlar om en flicka som heter Petite. Och hon levde på vikingatiden. En kväll när hon var ute så såg hon ett vikingaskepp. Hon var på väg hem för att berätta för alla. Men de som var ombord på skeppet hade kommit i land och fångade Petite. Och efter en lång resa ombord på skeppet så var de framme. En av de som var ombord på vikingaskeppet sålde Petite till en rik bonde. Hon blev hanns träl, men efter några dagar så rymde Petite och en kvinna hittade henne och tog hem henne. Det här är en serie så det finns en fortsättning.  Förfataren heter Maj Bylock. Bokförlag rabén&sjögren. Jag ger den här boken 4/5 stjärnor.  /Ronja.T

 

5B

(Bild tillåten från Bonnier Carlsen)

Vi har läst dårfinkar och dönickar, författaren heter Ulf Stark. Boken handlar om en tjej som heter Simone men i skolan kallas hon för Simon. Dom skulle flyttade men glömde hunden Killroy. Hon försökte att vara som en pojke i skolan.

betyg: 5 av 5 /Liam Tranberg , Wilma Johansson

5A 

(Bilden skickad från Hippo förlag)

Hotell Skuggsidan  är en bok av Anton Bergman, med en sjöjungfru, en trollkunnig tjej och Näcken i huvudrollerna. Det hela börjar med Marlowe (som sjöjungfrun heter)och  hennes bror Neosom blir sjuk och ingen vet vilken sjukdom det är. Marlowe har en förmåga att bli till människa och utnyttjar det för att komma upp på land till ett hotell som heter Skuggsidan, där hon träffar Roxi, som kan trolla och Isak, vars pappa är näcken.

Betyg 4 JJJJ/ 5 smileys

Funkar perfekt som högläsningsbok!  / Alve Svanberg

 

 (Alfabeta förlag)

5B

Vi har läst en bok som heter Extra – en ängel har landat. Det är en bok i en hel serie. Den handlar om en ängel som heter Extra. Huvudpersonen heter Pim-Pim och är den enda som vet att Extra är en ängel.  En dag ringde någon Pim-Pim som svarade. Det enda han hörde var ”de mörka molnen hopar sig”.  Var kom rösten ifrån? Vem ringde Pim-Pim?

Vi rekommenderar den här boken till er som gillar spänning, fantasi och lite magi.

Av oss i klassen får boken 4,5 av 5 möjliga.

Författare: Per Nilsson. Bokförlag: Alfabeta.

/Alla i 5B gemensamt via storbildskanon