Jag har läst Skogens blod. Det är fem stycken läskiga berättelser. Den första delen handlar om Peter. Han är trött på att alla bara pratar om orättvisor och djurens rätt. Han tänker rädda en varg från jakt. Men han vet inte så mycket om skogens blod. Den sista delen handlar om Saga som gillar skräckhistorier. Hon hade hört talas om ett klipp på Youtube som hette värre än döden. Men finns det nått som är värre än döden.

Författare är Lena Olmark.

Av: Amanda J i 5b

 

jag har läst en bok som heter pax. Jag rekommenderar den här boken till personer som gillar läskiga böcker. Det är den andradelen av bokserien. t.ex. Nistången, mylingen, grimmen som jag läste med mera.

Den handlar om en best som går runt i Mariefred på nätterna. besten attackerar folk i staden.  Viggo och Alrik (som är bröder) måste stoppa besten innan den skadar fler folk. kommer dom klara det?

Neo 5A

 

Den boken jag har läst heter Det övergivna barnhemmet och den handlar om syskonen Alvin, Alva och Alice. Det börjar med att Alvins familj hyr ett gammalt barnhem i Julitagård under sommarlovet. Ingen har bott i barnhemmet på över 20 år. Folk säger att de har sett rök stiga från skorstenen fast ingen bor där. Det börjar hända konstiga saker i huset. Mamman Eva får hotfulla sms och saker försvinner. Och vad är de som finns bakom den låsta vindsdörren?

Jag tycker den är spännande med en bra story.

författare: Erika Svernström      Bokförlag: IDUS Förlag

Av mig får boken 5/5 stjärnor

Av Wilma i 5B

 

Den här boken heter Drömmen som brast. Den finns i olika serier t.e.x Killen som hotade och så finns det några till. Boken är skriven av Jörn Jensen. Boken handlar om en tjej som heter Tove och hennes kompis Nick. Det är någon som har lagt hasch i Toves väska och samma dag är det poliser som kommer till skolan med en polishund och dem letar efter hasch i väskor. Dem hittar hasch i Toves väska och hon hamnar i problem. Hon tänker ge igen men först måste hon hitta vem som säljer droger i skolan…

Betyg 4,5 av 5.

Av Ilayda 5B

 

Elva 5A

Den här boken heter Skogens blod och andra skräckberättelser. Den är skriven av Lena Ollmark. Den har 5 olika korta skräckberättelser. Den är inte så läskig men den är rolig och de är lätt att förstå innerhållet. Min favorit berättelse i boken är den sista berättelsen i boken som heter värre än döden. Men dom andra berättelserna är också bra. Man behöver inte läsa alla man kan läsa några av dom för alla handlar om olika personer.

 

Elva 5A

jag har läst en bok som heter FYR 137 som är en uppföljare av RUM 213 och SAL 305.  Alla tre böcker handlar om en tjej som heter Elvira. I första boken åker hon på kollo och träffar sina nya bästa vänner Bea och Meja. Bea och Meja är också med i alla böckerna. Men í den här boken så ska de Åka och campa med Mejas familj tjejerna ska sova i tält medans Mejas föräldrar ska sova i husvagnen. På campingen så finns en fyr som man kan låna nyckeln och gå in i. De hittar en dagbok . Sen träffar de två killar Danni och Josef som säger att de finns en ritual för att se monstret/ odjuret svarta Sara. Jag rekommenderar att läsa den. Man kan läsa i vilken ordning som helst men jag tycker man ska läsa Först RUM 213 sen SAL 305 och sen FYR 137. Man kan istället för att läsa RUM 213 kolla på filmen men jag tycker man ska läsa boken för att boken är bättre än filmen.

Elva 4A

Jag har läst en bok som heter Hjärta av damm som Ingelin Angelborn har skrivit och bokförlaget är Raben&Sjögren.

Den handlar om en tjej som heter Gabriella och på höstlovet ska hon gå på en teaterskola Elvira känner ingen förutom en kille som heter Hilding. Ledarna Mirjam och Roland är väldigt roliga men Roland är väldigt konstig han pratar om något teaterspöke alla blir lite rädda utom Mårten han tycker bara det är coolt. I slutet av veckan ska de han halloweenfest så dom som vill får sova över på teatern. Men vad är det Nelli pratar om? Ser Nelli in i döden? Vem är tjejen Rebecka som aldrig kommer och varför åker Nelli likbil? Vad gör Roland uppe på viden och vilken osynlig tjej ser Nelli runt  Bella? svaret får du om du läser boken.

När man väl kommer in i boken kan man inte sluta läsa för att det är så spännande. Jag läste ut boken på  två dagar för att den var så bra. Rekommenderar boken till både tjejer och killar i 8-12 års åldern. Ganska lättläst lite läskigt ibland men inte så jätte läskigt.

av Elva 4a kolla på min film!

 

 

 

 

Jag har läst en bok som heter Mannen som väckte drömmar. Av Jørn Jensen .Bokförlag Nyponförlag.

Det här är en bok i en serie. Serien heter Hämndens labyrint.

Den handlar om en tjej som blir överfallen av tre pojkar.

Och då är det en tjej som heter Tove och hennes kompis Nick som ska ta reda på vilka de är.

Och Ali, Toves kompis hjälper också till men inte så mycket.

Boken får fyra av fem stjärnor.

Av Olivia Söderlund 4B

 

Hej jag har läst boken Spökskeppet av Nigel Hinton. Bokförlag Argasso Bokförlag. Den här bocken får 3 av 5 böcker. Jag rekommenderar boken till dem som gillar spänning. Bocken handlar om en pojke som heter Mick och han har alltid drömt om att få gå till sjöss precis som hans pappa en gång gjort. När han får en plats som skeppspojke på skeppet Shammrock verkar Micks dröm gå i uppfyllelse. Men hans dröm med fantastiska äventyr förvandlas till en enda stor mardröm. Kommer Mick överleva denna mardröm? SPÄNNINGEN LIDER…………………………………………..

 (Bild med tillåtelse av Argasso förlag)

Text av Jenny Lagergren 4B

 

Sländans hemlighet

(Bild från Hegas förlag)

Jag har läst Sländans hemlighet, det är en spännande och lite läskig bok men är väldig bra. Boken finns i olika serier tex  Tavlans hemlighet, Spegelns hemlighet, Kortets hemlighet, Korpens hemlighet och Nyckelns hemlighet. Sländans hemlighet handlar om två tvillingar som heter Ella och Ida. Ella går in i en övergiven trädgård det finns en damm och ett hus på gården. Men vid dammen finns det jättemånga trollsländor hon tittar på en av trollsländorna. Ella tycker den är jättefin och tar en bild. Och  det börjar bubbla i dammen, kan det vara vattenhäxan?

Författaren heter Ewa Christina Johansson

Bokförlaget Hegas AB

Mitt betyg 5 av 5 stjärnor         gjord av Wilma Johansson i 4B

 

 

 (Bild skickad från B Wahströms förlag)

Walter:

Jag har läst en bok som heter( Firnbarnen) ”Brännmärkta”. Den är jätte läskig! Men jag tyckte den var jätte bra. Den handlar om tre vänner som är hemsökta av en ond spöklig lärarinna . Det är den andra boken av firnbarnen böckerna, men den är enkel att förstå utan att ha läst den första boken. /Walter 4A

Elize 4B berättar om sin spännande bok:

Leon:

Jag har läst en bok som heter  ”Tror du på vampyrer”? av Daniel Zimakoff.

Oskar och Emil åker på en husvagns semester. De åker till Oskars pappa som bor i Rumänien.  Ett slott ligger inte långt därifrån och dom bestämmer sig att gå in i slottet . Då ser Oskar och Emil en vampyr.

Jag tycker att boken inte var så spännande som jag hade trott, men helt okey. Förlaget är Nypon Förlag