Elva 4A

Jag har läst en bok som heter Hjärta av damm som Ingelin Angelborn har skrivit och bokförlaget är Raben&Sjögren.

Den handlar om en tjej som heter Gabriella och på höstlovet ska hon gå på en teaterskola Elvira känner ingen förutom en kille som heter Hilding. Ledarna Mirjam och Roland är väldigt roliga men Roland är väldigt konstig han pratar om något teaterspöke alla blir lite rädda utom Mårten han tycker bara det är coolt. I slutet av veckan ska de han halloweenfest så dom som vill får sova över på teatern. Men vad är det Nelli pratar om? Ser Nelli in i döden? Vem är tjejen Rebecka som aldrig kommer och varför åker Nelli likbil? Vad gör Roland uppe på viden och vilken osynlig tjej ser Nelli runt  Bella? svaret får du om du läser boken.

När man väl kommer in i boken kan man inte sluta läsa för att det är så spännande. Jag läste ut boken på  två dagar för att den var så bra. Rekommenderar boken till både tjejer och killar i 8-12 års åldern. Ganska lättläst lite läskigt ibland men inte så jätte läskigt.

av Elva 4a kolla på min film!

 

 

 

 

Jag har läst en bok som heter Mannen som väckte drömmar. Av Jørn Jensen .Bokförlag Nyponförlag.

Det här är en bok i en serie. Serien heter Hämndens labyrint.

Den handlar om en tjej som blir överfallen av tre pojkar.

Och då är det en tjej som heter Tove och hennes kompis Nick som ska ta reda på vilka de är.

Och Ali, Toves kompis hjälper också till men inte så mycket.

Boken får fyra av fem stjärnor.

Av Olivia Söderlund 4B

 

Hej jag har läst boken Spökskeppet av Nigel Hinton. Bokförlag Argasso Bokförlag. Den här bocken får 3 av 5 böcker. Jag rekommenderar boken till dem som gillar spänning. Bocken handlar om en pojke som heter Mick och han har alltid drömt om att få gå till sjöss precis som hans pappa en gång gjort. När han får en plats som skeppspojke på skeppet Shammrock verkar Micks dröm gå i uppfyllelse. Men hans dröm med fantastiska äventyr förvandlas till en enda stor mardröm. Kommer Mick överleva denna mardröm? SPÄNNINGEN LIDER…………………………………………..

 (Bild med tillåtelse av Argasso förlag)

Text av Jenny Lagergren 4B

 

Sländans hemlighet

(Bild från Hegas förlag)

Jag har läst Sländans hemlighet, det är en spännande och lite läskig bok men är väldig bra. Boken finns i olika serier tex  Tavlans hemlighet, Spegelns hemlighet, Kortets hemlighet, Korpens hemlighet och Nyckelns hemlighet. Sländans hemlighet handlar om två tvillingar som heter Ella och Ida. Ella går in i en övergiven trädgård det finns en damm och ett hus på gården. Men vid dammen finns det jättemånga trollsländor hon tittar på en av trollsländorna. Ella tycker den är jättefin och tar en bild. Och  det börjar bubbla i dammen, kan det vara vattenhäxan?

Författaren heter Ewa Christina Johansson

Bokförlaget Hegas AB

Mitt betyg 5 av 5 stjärnor         gjord av Wilma Johansson i 4B

 

 

 (Bild skickad från B Wahströms förlag)

Walter:

Jag har läst en bok som heter( Firnbarnen) ”Brännmärkta”. Den är jätte läskig! Men jag tyckte den var jätte bra. Den handlar om tre vänner som är hemsökta av en ond spöklig lärarinna . Det är den andra boken av firnbarnen böckerna, men den är enkel att förstå utan att ha läst den första boken. /Walter 4A

Elize 4B berättar om sin spännande bok:

Leon:

Jag har läst en bok som heter  ”Tror du på vampyrer”? av Daniel Zimakoff.

Oskar och Emil åker på en husvagns semester. De åker till Oskars pappa som bor i Rumänien.  Ett slott ligger inte långt därifrån och dom bestämmer sig att gå in i slottet . Då ser Oskar och Emil en vampyr.

Jag tycker att boken inte var så spännande som jag hade trott, men helt okey. Förlaget är Nypon Förlag