Jag har läst boken älvprinsen som är en bok inom amulett-serien, den är en riktigt bra bok på 199 sidor. Den handlar (såklart) om Emily älvprinsen och deras vänner i den femte boken av amulett. Bokförlaget är Hegas. Max väns familj sitter i fängelset för att för att de i staden inte kände sig säkra med älvor. Max tar sig in i fängelset och försöker hjälpa sin kompis, men Max blir tagen och sattes i isfängelset. Max försöker att smita men han gör illa sig och låter sin amulett ta över honom.

Allan 5C

 

Jag har läst Harry potter och Fenixorden som är en bok inom Harry Potter-serien, den är en riktigt bra bok på 1001 sidor, den handlar (såklart) om Harry Potter och hans vänner i sitt femte år på Hogwarts, Bokförlaget är Tiden och Deskriptionen lyder: ”Harry Potter har fått nog. Sommarlovet ho Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är, När ska Lord Voldemort slå till igen”. Låter spännande va? Enligt mej en 5/5                                                                     //Alve

 

Jag har läst Vår jätte stora trädkoja med 26 våningar, det är en bok som ingår i en serie. Den handlar om tre bästa vänner Andy, Terry och Jill. Dem berättar om hur dem träffades. En dag skulle Andy, Terry och Jill hämta mer virke till trädkojan. När dem kom ner till stranden såg dem massor med människor som bara låg där. Men när dem vände på ett huvud såg dem ett ansikte som dem väl kände igen.

Författare : Andy Griffiths och Terry Denton.

Bokförlag : Alfabeta.

skriven av Amanda Johansson 4b

 

(Omslag med tillåtelse av Raben &Sjögren förlag)

Zabine: Jag har läst MIO MIN MIO. Den var jätte bra och spännande. Boken handlar om Bosse som inte tror att han har någon pappa, och har varit på barnhem men blir adopterad av en sur mamma och pappa. Han går ut och kommer till Landet i fjärran. Och hittar sin riktiga  pappa som är jätte snäll, och kallar Bosse för Mio. Sen får Mio ett uppdrag att döda riddar Kato, som är ond och har en järnklo istället för hand.

Här är en länk till Öppet Arkiv där författaren Astrid Lindgren läser ur sin bok:https://www.oppetarkiv.se/video/1751004/sagostunden-avsnitt-1-av-10

 

_________________________________________________________

Alve: Jag läste ”Harry Potter och Fångarna från Azkaban”. Författare är J.K Rowling. Den handlar om när Harry går sitt tredje år på Hogwarts och träffar sin gudfar Sirius Black.  Här är min trailer.

Johan:

 (Bild skickad från Alfabeta förlag)

Jag har läst den här boken som är skriven av Andy Griffiths och Terry Denton. Den handlar om hajar som äter upp kalsonger och flygande katter. Det är en fantasysybok men den kan också placeras under humor. Se min och Walters trailer vi gjort!

Johan Magnusson

_________________________________________________________________________________________________________________

Hotell Skuggsidan (utgiven av Hippo Bokförlag) är en bok av Anton Bergman, med en sjöjungfru, en trollkunnig tjej och Näcken i huvudrollerna. Det hela börjar med Marlowe (som sjöjungfrun heter)och  hennes bror Neosom blir sjuk och ingen vet vilken sjukdom det är. Marlowe har en förmåga att bli till människa och utnyttjar det för att komma upp på land till ett hotell som heter Skuggsidan, där hon träffar Roxi, som kan trolla och Isak, vars pappa är Näcken.

Betyg 4 JJJJ/ 5 smileys

Funkar perfekt som högläsningsbok!  / Alve Svanberg

 (Bild skickad av Hippo förlag)