(bokomslag godkänt av Bonnier Carlsen)

Jag har läst två böcker som heter Modemysteriet (103 sidor) som är i Lassemaja-serien och en som heter klotter i Kärrtorp (92 sidor) som är i Kalle Skavank-serien bokförlagen är Bonnier Carlsen och Tiden, båda är deckarböcker och fyllda med spänning, båda får 5/5 från mej                                                                                                                          //Alve

 

Jag har läst en bok som heter Tävlingen. Den ingår i en serie som heter Glimma. Förfataren heter Marie Helleday  Ekwurtzel.

 

Jag har läst en bok som heter Testamentet av Laura Trenter.  Gilbert och Linn är två nära vänner som ska på en begravning i Normandie, det är en vän till Greta som har dött men Gilbert och Linn har aldrig träffat honom. Dom ska sova på ett slott, men det är något som inte står rätt till och Gilbert och Linn ska lista ut vad som händer. den här boken är tjock och det finns ganska många bilder i den, bilderna är svart vita. Jag läser långa och svåra böcker och jag rekommenderar den till läsare på ganska hög nivå. Den är lite läskig men inte alls mycket, den är i deckargenrer och spännande.  LÄS!!! /Moyna

Jag har läst cirkusdeckarna och snöbollsmysteriet. Jag tyckte den var väldigt bra och spännande. Den handlar om två syskon som är tvillingar och bor på en cirkus som heter Cirkus Pommery. Det är en serie och just i den här boken så har dom kommit till Malmö för att ha en föreställning. Och samtidigt ska ett vinter OS börja. Under det här vinter OS så är det någon som saboterar. priset till den som vann var att dom fick en lyxbil och en medalj. Men innan det skulle börja så blev lyxbilarna och medaljerna stulna. Författare är Dan Höjer och Stina Lövkvist. Bok är utgiven av förlaget Semic. /Maya 5C

 

Jag har läst Lasse Majas detektivbyrå. Jag tyckte att boken var jätte bra och ganska spännande. Den handlar om att Prästen ska spela upp en pjäs med några tjuvar som spelar rollerna. När teatern börjar så säger de massa konstiga repliker som dem inte skulle säga. Men publiken tyckte det var så kul att de aldrig ville sluta applådera, men varför kom de aldrig ut och tackade publiken? Författare är Martin Widmark och illustration Helena Willis. Bonnier Carlsen. / Kajsa 5A

Lassemajas Detektivbyrå Diamantmysteriet. Handlar om någon som stulit Diamanter av Muhammed Karat. Det är någon ur personalen och Lassemaja ska komma på vem.

Författare ;Martin Widmark

 

syster varg handlar om en tio årig tjej som har kalas. Ring Ring. Det ringer i telefonen flickan Sandra hennes mamma svarar. Hon sjunker ner till golvet. Hon är alldeles blek och tyst. Polisen säger att det har hittat…….

 

Författare: Anette Skåhlberg.

Illustratör: Katrina Dahlquist

Bokförlag: Sagolika Bokförlag.

Glöm inte att läsa fortsättnigen Yla i natten. Och också de andra böckerna de har skrivigt.

Denna bok får fem av fem stjärnor.

Jag skulle värkligen tipsa  denna bok , och deras andra böcker.  För de är grymma.

Av: Elize Tillberg 5B

 

Jag har läst en bok som heter Tjejen som ville hämnas. Den är skriven av Jörn Jensen. Den har 84 sidor.

Bokförlag: Nypon förlag.

Den handlar om en tjej som ville hämnas på några killar för att dom överföll henne. Det var en soptunna som brann på deras område, och tjejen Tove och hennes kompis Nick ska ta reda på vem eller vika som gjorde det. Det här är den fjärde boken i serien hämndens labyrint.

Av Olivia Söderlund 5B

Aron. L 5c:Jag har läst en bok som heter Cirkusdeckarna och polkagris mysteriet. Den är skriven av Dan Höjer och Stina Lövkvist. Det är 138 sidor.

Publiken häpnar när de visar sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier. Och när värdefulla smycken stjäls från ett bankfack i Småland så tar tvillingarna upp jakten på bovarna. Det blir ett dramatiskt äventyr där de unga deckarna blir jagade av falska polkagrisbagare i Gränna, hjälper en cirkusgalen gumma ner från ett träd och letar efter ett mystiskt brev.

 

 

Ronja T 4C: Jag har läst en bok som heter mysteriet i skräckens hus. Den tillhör en serie som heter Splej. Författaren heter Torsten Bengtsson och bokförlaget är Hegas. Boken handlar om fyra vänner som har en kanal på nätet. De ska undersöka ett ålderdomshem som en av vännernas farmor bor i.

Aron 4c: Jag har läst en bok som heter Cirkusdeckarna och dynamitmysteriet. Den boken är skriven av Dan Höjer och Stina Lövkvist och utgiven av bokförlaget Semic. Det är en spännande bok. Jag rekommenderar verkligen den här serien:) Just denna bok är jätte bra!!!!

Charlotta 4A:  Jag har läst en bok som heter Nelly Rapp och Häxdoktorn, skriven av Martin Widmark, med illustrationer av Christina Alvner, utgiven av Bonnier Carlsen förlag. Den är jättebra!  Se min trailer!

 

Maya 4C : jag har läst en spännade bok som heter Förbjudet Område. Se min bokrecension i filmform!

 

Leon:

Bild kopierad med tillåtelse från Hegas förlag.

Leon:

Jag har läst en bok som heter ”Flodvågen” skriven av Anne Ronney som skriver om klimathotet. Bokförlaget är Hegas bokförlag.

Den handlar om en kille som heter Danny som flyr för sitt liv.. Han har flytt undan vattenmassorna som dränkt Afrika och har ingenstans att ta vägen. Han träffar då Kevin som låter honom sova i familjens gamla koja. Men den stora flodvågen närmar sig. Kevin måste rädda sin familj och vad ska Danny göra?

Jag tycker boken är spännande !

Här är en läslänk-ett utdrag från boken på förlagets sida. (med tillåtelse)

https://www.hegas.se/dokument/433769_Lasprov_flodvagen.pdf

Leon 4A

______________________

Wilma och Amanda har gjort en trailer om boken ”Mördaren i parken” skriven av Lena Ollmark. Wilma berättar att boken var läskig och spännande. Boken består av flera olika berättelser med slut där man får tänka själv.

 

Charlotta4A ; jag har läst en bok som heter ”Cirkusdeckarna och diamantmysteriet” skriven av Dan Höjer. Den var bra, men lite konstig för det hoppar i handlingen. Det är ett tvillingpar som ska lösa ett mysterium som har hänt på en cirkus.

Kajsa :jag har läst en bok som ingår i Lasse-Majas detektivbyråserie av Martin Widmark, Saffransmysteriet. Utgiven av Bonnier Carlsen bokförlag.

 

En trailer av Gustav och Logan som visar sin bok ”En mördarkatts dagbok” skriven av Anne Fine: