Jag har läst en bok som heter Tjejen som ville hämnas. Den är skriven av Jörn Jensen. Den har 84 sidor.

Bokförlag: Nypon förlag.

Den handlar om en tjej som ville hämnas på några killar för att dom överföll henne. Det var en soptunna som brann på deras område, och tjejen Tove och hennes kompis Nick ska ta reda på vem eller vika som gjorde det. Det här är den fjärde boken i serien hämndens labyrint.

Av Olivia Söderlund 5B

Aron. L 5c:Jag har läst en bok som heter Cirkusdeckarna och polkagris mysteriet. Den är skriven av Dan Höjer och Stina Lövkvist. Det är 138 sidor.

Publiken häpnar när de visar sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier. Och när värdefulla smycken stjäls från ett bankfack i Småland så tar tvillingarna upp jakten på bovarna. Det blir ett dramatiskt äventyr där de unga deckarna blir jagade av falska polkagrisbagare i Gränna, hjälper en cirkusgalen gumma ner från ett träd och letar efter ett mystiskt brev.

 

 

Ronja T 4C: Jag har läst en bok som heter mysteriet i skräckens hus. Den tillhör en serie som heter Splej. Författaren heter Torsten Bengtsson och bokförlaget är Hegas. Boken handlar om fyra vänner som har en kanal på nätet. De ska undersöka ett ålderdomshem som en av vännernas farmor bor i.

Aron 4c: Jag har läst en bok som heter Cirkusdeckarna och dynamitmysteriet. Den boken är skriven av Dan Höjer och Stina Lövkvist och utgiven av bokförlaget Semic. Det är en spännande bok. Jag rekommenderar verkligen den här serien:) Just denna bok är jätte bra!!!!

Charlotta 4A:  Jag har läst en bok som heter Nelly Rapp och Häxdoktorn, skriven av Martin Widmark, med illustrationer av Christina Alvner, utgiven av Bonnier Carlsen förlag. Den är jättebra!  Se min trailer!

 

Maya 4C : jag har läst en spännade bok som heter Förbjudet Område. Se min bokrecension i filmform!

 

Leon:

Bild kopierad med tillåtelse från Hegas förlag.

Leon:

Jag har läst en bok som heter ”Flodvågen” skriven av Anne Ronney som skriver om klimathotet. Bokförlaget är Hegas bokförlag.

Den handlar om en kille som heter Danny som flyr för sitt liv.. Han har flytt undan vattenmassorna som dränkt Afrika och har ingenstans att ta vägen. Han träffar då Kevin som låter honom sova i familjens gamla koja. Men den stora flodvågen närmar sig. Kevin måste rädda sin familj och vad ska Danny göra?

Jag tycker boken är spännande !

Här är en läslänk-ett utdrag från boken på förlagets sida. (med tillåtelse)

https://www.hegas.se/dokument/433769_Lasprov_flodvagen.pdf

Leon 4A

______________________

Wilma och Amanda har gjort en trailer om boken ”Mördaren i parken” skriven av Lena Ollmark. Wilma berättar att boken var läskig och spännande. Boken består av flera olika berättelser med slut där man får tänka själv.

 

Charlotta4A ; jag har läst en bok som heter ”Cirkusdeckarna och diamantmysteriet” skriven av Dan Höjer. Den var bra, men lite konstig för det hoppar i handlingen. Det är ett tvillingpar som ska lösa ett mysterium som har hänt på en cirkus.

Kajsa :jag har läst en bok som ingår i Lasse-Majas detektivbyråserie av Martin Widmark, Saffransmysteriet. Utgiven av Bonnier Carlsen bokförlag.

 

En trailer av Gustav och Logan som visar sin bok ”En mördarkatts dagbok” skriven av Anne Fine: