Omslag från Bonnier Carlsen

Amanda 4C:

 

Jag har läst boken Simma lugnt, Sigge den är skriven av Lin Hallberg  och illustrerad av Margareta Nordqvist. Bokförlaget är BONNIER CARLSEN. Precis som andra Sigge-böckerna  handlar den här boken om  hästtokiga Elina, som älskar Sigge. På sommarlovet ska Elina och hennes syster till mormor och morfar. Elina är jätte ledsen för att hon inte kommer få träffa Sigge när hon är hos mormor och morfar. Men veckan hos mormor och morfar blir inte så dum ändå… Jag rekommenderar boken till dig som gillar hästar. Jag ger boken 4/5 böcker.

 

Elva:

                                                       (Omslag skickad från Norsteds förlag Raben&Sjögren)

Jag har läst boken Teddy en liten hjälte som är skriven av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist.

Den handlar om Elsa och hennes bonus syster Mikaela. Träden utanför klassrummet sprakar i olika höstfärger. Elsa lyssnar inte på frökens prat, för så fort det ringer ut ska familjen åka och titta på en häst som behöver ett nytt hem. men hästen, Hasse, är mager och vanskött. Veterinären kan inte lova att han blir frisk igen. Elsas hjärta bultar när hon ser in i Hasses sorgsna ögon. Mamma och Johan måste gå med på att ta hem honom till Ängalyckan! Men kommer de att kunna rädda honom?

Elva 4A

__________________________

 

/Omslag från B Wahlströms förlag)

Emma :

En verkligen verklighetstrogen bok. ”Kampen mot superbitcharna”. Den handlar om en flicka som är albino och som blir mobbad i skolan av de populära tjejerna, Men hon har en killkompis som stöttar henne. En utav superbitcharna är med på en talangjakt i skolan, men det här är hennes chans att slå bitchen  i någonting. Boken  har 238 sidor.

 

Jag har läst en bok som heter Kalla Skavank, skriven av Petrus Dahlin. Boken är från Tiden som ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB.Den handlar omen kille som heter Kalle Skavank. En dag  så kom en präst till kiosken som heter Anders han kom och frågade Kalle om han hade sett en dödsängel men det hade inte Kalle. Så Kalle och hans kusin Dilsa  måste lösa detta. Boken har 100 sidor.

Boken får 5 av 5.

 

jag har läst Hästdetektiverna. Den handlar om Noa och Alex som har sina hästar på Klippargården. Men en dag när dom är ute och cyklar så kommer en häst i full galopp mot dom. Dom tar fast hästen och går med den till stallet. Det är tydligen den nya tjejens häst som har slitit sig.