Jag har läst Glimma Jakten. Den handlar om en tjej som heter Lilly, på ridskolan Mulen har hon en foderhäst som hette Glimma. Och lagom till årets hubertus-jakt kommer  den nya killen Zakir till ridkolan, han blir genast populär. Men Simon verkar nästan lite svartsjuk. Och vad har hänt med Lillys bästis Stina? Hon är sig inte sig lik. Boken är skriven av Marie Helleday Ekwurtzel och illustratör Lena Furberg

Vega 5A

Jag har läst Glimma Tävlingen. Den handlar om en flicka som heter Lilly. Hon ska vara med i en hopptävling och rida Glimma. Men en dag ser hon konstiga utslag på Glimma. Tänk om dom missar hopptävlingen som hon sett fram emot. Jag tycker den är bra. Den är skriven av Marie Helleday  Ekwurtzel. Bokförlaget som har givit ut boken är Hegas.

Edit 5C

 

Jag har läst Almost like Zlatan, den handlar om en kille som vill bli lika bra som Zlatan. Boken är på engelska och den är ganska lätt att förstå. Boken finns också på svenska. Jag tyckte den var ganska bra.

Lucas  5C

 

Jag har läst ”Glimma långritten” och den handlar om en tjej som heter Lilly och hon ska rida en långritt som ridskolan anordnar. Men Lillys bästa vän Stina kan inte följa med, och två snobbar från USA dyker upp och tror det kan alt om hästar. Lilly kan stå ut med de men bara hon får rida sin sköt häst Glimma.

 

Jag har läst Mia på ridläger den handlar om en tjej som heter  Mia och hon har en egen häst som heter Bamse, och dom ska åka på sitt första ridläger. Mia har dåligt självförtroende, hon önskar hon var säker och tuff och inte tyst och tråkig. Hon är också smärtsamnt medvetande om vad många tycker om fjordingar att det är tunga och klumpiga. Hon är också rädd att inte få några vänner på lägret. Men Mia ska visa dom vad hon och Bamse går för.

Vega 5A

Omslag från Bonnier Carlsen

Amanda 4C:

 

Jag har läst boken Simma lugnt, Sigge den är skriven av Lin Hallberg  och illustrerad av Margareta Nordqvist. Bokförlaget är BONNIER CARLSEN. Precis som andra Sigge-böckerna  handlar den här boken om  hästtokiga Elina, som älskar Sigge. På sommarlovet ska Elina och hennes syster till mormor och morfar. Elina är jätte ledsen för att hon inte kommer få träffa Sigge när hon är hos mormor och morfar. Men veckan hos mormor och morfar blir inte så dum ändå… Jag rekommenderar boken till dig som gillar hästar. Jag ger boken 4/5 böcker.

 

Elva:

                                                       (Omslag skickad från Norsteds förlag Raben&Sjögren)

Jag har läst boken Teddy en liten hjälte som är skriven av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist.

Den handlar om Elsa och hennes bonus syster Mikaela. Träden utanför klassrummet sprakar i olika höstfärger. Elsa lyssnar inte på frökens prat, för så fort det ringer ut ska familjen åka och titta på en häst som behöver ett nytt hem. men hästen, Hasse, är mager och vanskött. Veterinären kan inte lova att han blir frisk igen. Elsas hjärta bultar när hon ser in i Hasses sorgsna ögon. Mamma och Johan måste gå med på att ta hem honom till Ängalyckan! Men kommer de att kunna rädda honom?

Elva 4A

__________________________

 

/Omslag från B Wahlströms förlag)

Emma :

En verkligen verklighetstrogen bok. ”Kampen mot superbitcharna”. Den handlar om en flicka som är albino och som blir mobbad i skolan av de populära tjejerna, Men hon har en killkompis som stöttar henne. En utav superbitcharna är med på en talangjakt i skolan, men det här är hennes chans att slå bitchen  i någonting. Boken  har 238 sidor.

 

Jag har läst en bok som heter Kalla Skavank, skriven av Petrus Dahlin. Boken är från Tiden som ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB.Den handlar omen kille som heter Kalle Skavank. En dag  så kom en präst till kiosken som heter Anders han kom och frågade Kalle om han hade sett en dödsängel men det hade inte Kalle. Så Kalle och hans kusin Dilsa  måste lösa detta. Boken har 100 sidor.

Boken får 5 av 5.

 

jag har läst Hästdetektiverna. Den handlar om Noa och Alex som har sina hästar på Klippargården. Men en dag när dom är ute och cyklar så kommer en häst i full galopp mot dom. Dom tar fast hästen och går med den till stallet. Det är tydligen den nya tjejens häst som har slitit sig.